Menu
Winkelwagen

What's New in OpenCart 3.0

Heb je gehoord van de nieuwe OpenCart 3.0? Tijd om daar snel meer over te weten te komen! Er zijn een paar nieuwe zaken uitgekomen voor de OpenCart 3.0. We hebben het voor je op een rijtje gezet en geven je er onderstaand meer informatie over:

  • Language Editor (Translations)
  • In admin Marketplace
  • Thema Editor
  • Multilanguage SEO url's
  • Verbeterde admin data filters
  • Verbeterde admin rapporten
  • Nieuwe admin interface
  • Nieuwe template engine (Twig files)

Bij de nieuwe OpenCart 3.0 zijn een paar veranderingen doorgevoerd. Daarover berichten we je graag. Marketplace is een van de veranderingen. Je kon vroeger deze functie alleen via de officiële website van OpenCart bereiken, nu kan dat ook via de admin van jouw webshop. Het voordeel is dat je nu de modules en thema’s rechtstreeks kunt bekijken en toe kunt voegen. Er is ook een standaard zoekfunctie ingebouwd met extra filters. Deze kunnen dan weer gebruikt worden, zodat je verfijnd kunt zoeken binnen de modules en thema’s. Er kunnen ook verschillende categorieën en prijsklassen bekeken worden. Het voordeel dat je daarbij hebt is dat je nu de OpenCart modules beter kunt vinden en downloaden, dit gaat ook veel sneller en eenvoudiger.

Translations bij upgrade OpenCart 3.0

Een andere functie die is toegevoegd is translations. De functie is beschikbaar via het crowdsourcing project Crowdin. Alle online retailers die een OpenCart-winkel nodig hebben in hun eigen taal (maar waarvan een vertaling niet compleet is of nog niet bestaat), kunnen een bijdrage leveren aan het Crowdin project. Je kunt zien welke talen al beschikbaar zijn, die staan in het veld “Available Translations”.

Je hebt nu ook de language editor. Je kunt je layouts aanpassen, maar nu kan je ook eenvoudig de content (teksten) in je winkel aanpassen. Je kunt nu ieder stukje tekst veranderen in de door jouw geselecteerde taal, dit hoeft niet meer direct in de code.

Nog meer wijzigingen OpenCart 3.0

Dan is er het design dat is veranderd. Binnen de nieuwe OpenCart 3.0 zijn de “Theme Editor” en “Language Editor” nieuwe functies. Het zijn twee hele goede toevoegingen. Hierdoor zijn de toegang tot en de wijziging van de bestanden van de winkel gemakkelijker. Het kan nu namelijk rechtstreeks vanuit de admin panel worden geregeld. Dan is er nog nieuwe “Theme Editor”, deze heeft een gebruikersvriendelijke interface en ook is deze nu prima te begrijpen voor niet-ontwikkelaars en voor de gebruikers zonder technische kennis.
 

Voordelen OpenCart 3.0

Een bijkomend voordeel van OpenCart 3.0 zijn de “Affiliates”. Vanaf nu staan deze bij de afdeling Klanten. Hierdoor kan je nu de affiliates aanmaken in dezelfde omgeving waar je dus ook handmatig nieuwe klanten toe kunt voegen. Als je bij de nieuwe OpenCart 3.0 kijkt naar System, dan zie je hier ook veranderingen die zijn doorgevoerd. Je hebt daarbij eerst een aantal aanpassingen in de rangschikking. Daarbij is de “Tools” sectie verwijderd. Het is maar een kleine verandering in de admin panel, maar daardoor is het wel meer georganiseerd.

Als je vragen heeft over deze wijzigingen van OpenCart 3.0, neem dan gerust contact met ons op.

OpenCart Upgrade Naar 3.x