Menu
Winkelwagen

Meer Omzet Behalen via Google Shopping

De komst van Google Shopping heeft ervoor gezorgd dat de consument nu nog sneller en makkelijker het juiste product kan vinden. En als webshophouder wil je natuurlijk dat het jouw product is dat gevonden wordt. Met OpenCart Google Shopping marketing maken wij dit voor jou mogelijk.

Uit recent onderzoek is gebleken dat maar liefst 80 procent van de Google-zoekopdrachten op conversie-relateerde zoekwoorden kiest voor een Google Shopping advertentie. Dat betekent dus dat als er op een zoekwoord waar je momenteel niet via Google Shopping adverteert gezocht wordt, je 4 van de 5 keer de verkoop misloopt.

Wil je hier verandering in brengen? Dan raden wij je aan gebruik te maken van OpenCart Google Shopping marketing. Hierdoor voorkom je dat consumenten aan je voorbijgaan.

‘Rijke’ advertenties

Toen Google Shopping geïntroduceerd werd waren veel webshophouders bang dat Google de verkoop praktisch over zou nemen. In werkelijkheid bleek het allemaal anders. En voor een groot deel van de webshophouders heeft Google Shopping voor een grote impuls gezorgd.

Een van de oorzaken hiervan zijn de optimalisatie mogelijkheden van de advertentie. In tegenstelling tot de standaard organische tekstadvertentie, is het met Google Shopping mogelijk ook met de afbeelding, prijs en beschrijving te adverteren.

Hierdoor kan er, met de juiste OpenCart Google Shopping marketing, geoptimaliseerd worden voor conversie. En dat zorgt ervoor dat er onderscheiden kan worden van de concurrentie. Simpelweg door duidelijkere afbeeldingen te gebruiken geoptimaliseerd voor de consument.

Dat is niet alles, want ook kan de beschrijving van de advertentie al wonderen doen. Door een duidelijke advertentietekst te schrijven zorgen wij ervoor dat de bezoeker precies dat weet wat nodig is om een keuze te maken. En dat binnen Google Shopping. Want Google rekent pas advertentiekosten wanneer de bezoeker naar uw website doorklikt.

Prachtige targeting door Google

Zoals we al jaren van Google gewend zijn kunnen we ook het sterke advertentiesysteem van Google hiervoor gebruiken. Dat betekent een zeer precieze targeting en duidelijke inzichten in de resultaten.

Dit stelt ons in staat om de effectiviteit van de OpenCart Google Shopping Marketing campagne continu aan te passen. Wanneer wij bijvoorbeeld zien dat mobiele bezoekers minder doorklikken op de advertentie dan desktop bezoekers, weten we dat de advertentie beter geoptimaliseerd moet worden.

Een ander goed voorbeeld is wanneer bezoekers relatief vaak doorklikken zonder iets te kopen. In dergelijke gevallen kan een completere advertentietekst het verschil maken tussen een afhaker en een verkoop.

Want uiteindelijk is ons doel met OpenCart Google Shopping Marketing om zoveel mogelijk waardevolle traffic naar jouw website te sturen.

Doordat we weer als vanouds kunnen rekenen op de targeting van Google, kunnen wij dus ook op zeer specifieke doelgroepen richten. Heb je bijvoorbeeld een OpenCart webshop gericht op de verkoop van snowboards? Dan kan er specifiek geadverteerd worden op consumenten waarvan bekend is dat ze geïnteresseerd zijn in snowboards of wintersport.

Mobile matters

Mobile matters

Wij verwachten dat Google Shopping het marketingkanaal van de toekomst gaat worden. Dit omdat de consument steeds minder tijd heeft om keuzes te maken en snel duidelijkheid wil. Hier spelen wij voor OpenCart webshophouders op in door OpenCart Google Shopping marketing als algemene dienst aan te bieden.

Of je nu een webshop in karabijnhaken of haarproducten hebt, OpenCart Google Shopping marketing leent zich voor iedere branche. Wanneer je een fysiek product verkoopt, kunnen wij Google Shopping inzetten om jouw omzet te laten toenemen.

Als wij onze eigen data nakijken zien we dat het overgrote deel van de bezoekers dat mobiel naar een product of dienst zoekt, uiteindelijk de keuze maakt op basis van de Google Shopping advertenties. Ook dit heeft te maken met de beperkte tijd die we tegenwoordig hebben. Helemaal wanneer we onderweg zijn.

De voornaamste reden dat dan vooral Google Shopping door bezoekers wordt gekozen is te verbinden aan de mobiele optimalisatie van het marketingkanaal.

Niet eerder was het mogelijk om met afbeelding en tekst op mobiele apparaten te adverteren. Met Google Shopping is echter ook deze deur opengegaan. En daarmee kan je zeer gericht inspelen op mobiele bezoekers.

Analyseren, evalueren en optimaliseren

Een sterke advertentie is een advertentie die tot het maximale voor de desbetreffende doelgroep geoptimaliseerd is. Dit is alleen mogelijk door de data te begrijpen, te evalueren en op basis hiervan de desbetreffende advertentie te optimaliseren.

Dit continue proces zorgt ervoor dat we de effectiviteit van campagnes kunnen verhogen en jou waardevolle traffic kunnen geven.

Hoe langer je van OpenCart Google Shopping marketing gebruik maakt, hoe meer data na verloop van tijd beschikbaar zal zijn. Deze data stelt ons alleen nog maar verder in staat om ijzersterke advertenties te creëren. Precies wat je als OpenCart webshophouder met Google Shopping nodig hebt.

OpenCart & Google Shopping Marketing